Iszapkezelés, centrifugálás, víztelenítés

 

A szennyezett vizek és iszapok kezelésére kifejlesztett, mobilizálható (helyszínre telepíthető) TREDEX technológia egyaránt alkalmas festékes, olajos, illetve állati melléktermékek feldolgozásából származó vizek (pl. sós vizek) és iszapok, galvániszapok és olajos emulziók kezelésére. 


Az ipari szennyvízek és olajos iszapok magas víztartalmának csökkentésével, mobil, kétfázisú dekanter centrifuga alkalmazásával lehet csökkenteni a költségeket. A „lapátolható” konzisztenciájú hulladékot országúton, ömlesztve, környezetvédelmi szempontból is biztonságosan és gazdaságosabban lehet szállítani.

 

A TREDEX technológiáról bővebben:

 

A TREDEX szennyvíztisztítási, folyékony hulladék tisztítási eljárás és az azt megvalósító rendszer alkalmas az Ajánlatkérő telephelyén keletkező vagy általa gyűjtött folyékony veszélyes, illetve nem veszélyes hulladékok hatékony kezelésére.A szennyezett vizek és iszapok kezelésére kifejlesztett, mobilizálható technológia egyaránt alkalmas festékes, olajos, illetve állati melléktermékek feldolgozásából (pl. sós vizek) származó vizek és iszapok, galvániszapok és olajos emulziók kezelésére


A berendezés alapvetően PLC-vel vezérelve automatikusan üzemel, illetve szükség esetén kézi üzemmódban is működtethető.

 

A vegyszerek bekeverését követően a pelyhesített szennyvíz a TREDEX reaktorba gravitál, ahol megtörténik az iszap- és a vízfázis szétválása.


A technológiában felhasznált 3 féle vegyszer, együttes hatásukat kifejtve nagy hatásfokkal oldják meg a feladott vizek kezelését.

A kezelési díj megállapítása min. 5 liter minta vizsgálatát követően kerül kialakításra. A kiszállási díj (helyszíni kezelés esetében) vagy a szállítási díj mértéke függ a kezelés/szállítás helyszínétől és a kezelendő/szállítandó mennyiségtől.

A kezelési költségek nagymértékben függnek a kezelendő szennyvíz, folyékony hulladék minőségétől, KOI értékétől; minél nagyobb a KOI, fajlagosan annál több vegyszer szükséges.

A berendezés állandó kezelői jelenlétet igényel (automatikus üzem esetén is szükséges a kezelői felügyelet). A kezelő feladata a szükséges vegyszerek bekészítése, az üzemvitel ellenőrzése, a tisztítandó szennyvíz minőségi ellenőrzése és regisztrálása valamint a kezelt szennyvíz, és az iszap elhelyezésével, eltávolításával kapcsolatos intézkedések.

 

Bővebb felvilágosítás vagy árajánlat kérése esetén keressen minket a kapcsolat menüpontban található elérhetőségek egyikén!

Platán 96 Kft Engedélyek L and G Group